Sonore doorheen de jaren ...

Gegroeid vanuit het Sancta Luciakoor te Lendelede is Sonore reeds vanaf 1990 actief als gemengd vierstemmig koor. Waar het voordien ging over een kerkkoor dat als doel had de liturgische diensten te verzorgen op de eigen parochie was het vanaf dan de bedoeling de koorleden kennis te laten maken met een zo ruim mogelijke waaier uit de koorliteratuur en dit naar het publiek over te brengen.

Wat volgde was een heel breed scala van stijlen en genres. Vandaar uit ging Sonore op zoek naar een eigen profiel. Hoe konden we ons onderscheiden van de vele koren die ons land telt?

We kozen om een repertoire op te bouwen met gospels en bewerkingen van popsongs. In 1998 brachten we ons allereerste gospelconcert.

'The glory of Gospel' was meteen een schot in de roos! We zijn dan ook enthousiast en gedreven om dit boeiend repertoire uit te dragen.

Daarnaast lieten we ook andere genres niet los en gaven we doorheen de tijd regelmatig concerten onder de noemers: Vlaamse popsongs, Nacht van de musical, Nacht van de liefde, An American Happy tour, De vier seizoenen,In Flanders Fields, ...


Een huwelijksviering, een jubileum, een misviering , een avondvullend programma ... ? Neem gerust contact!